De grand cru onder de wijnkelders

Wijn opslaanWijn is een ‘levend’ product. De eigenschap dat het met de tijd verandert maakt het zo interessant, maar dat betekent ook dat een wijn niet tot haar recht komt als deze onder verkeerde omstandigheden wordt bewaard.

Is de Helicave eenmaal geïnstalleerd, dan hoeft u zich nooit meer zorgen te maken of uw wijn wel op de juiste manier is opgeslagen. Met zekerheid kunt u een fles openen, ongeacht deze er zes maanden of zes jaar heeft gelegen.

Temperatuur

De temperatuur is het meest belangrijke aspect bij het opslaan van wijn. Te warm opgeslagen wijn rijpt snel, verliest z’n kracht en wordt oud. De meest ideale temperatuur voor wijn ligt rond de 13°C. Het belangrijkste punt is dat er geen plotselinge temperatuurswisselingen plaatsvinden – wijn behoeft geleidelijke verandering. De temperatuursschommelingen tussen zomer en winter zijn geen probleem aangezien dit een geleidelijk proces is. Bewaart u uw wijn bijvoorbeeld op zolder, dan beïnvloedt dit de kwaliteit van de wijn negatief daar de zolder aan grote temperatuurschommelingen onderhevig is. Geïsoleerd door de grond, bewaart de Helicave uw wijnen op een stabiele temperatuur om deze geleidelijk te laten rijpen.

Luchtvochtigheid

Wijn dient horizontaal bewaard te worden in een enigszins vochtige omgeving zodat de kurken niet uitdrogen. Als de kurk uitdroogt, krimpt deze en veroorzaakt dat lucht de fles in kan en de wijn oxideert. De voorgeschreven luchtvochtigheidsgraad is 70%; hetzelfde niveau als in de Helicave.

Schoon, donker en stil

Wijn houdt niet van UV-straling, herrie of constante vibraties, zoals bijvoorbeeld van verkeer. Door uw wijn op te slaan in de Helicave, geeft u uw wijn de donkere en stille omgeving die het nodig heeft. Doordat de Helicave doorgaans alleen wordt gebruikt om wijn in op te slaan, loopt u geen risico op het binnendringen van de geur van hout, papier of eten die de kwaliteit van de wijn kunnen beïnvloeden.Oude Veiling 4 Maasland
Postbus 254
3140 AG Maassluis
Telefoon (010) 599 18 18
info@wijnkelder.nl