De grand cru onder de wijnkelders

Wat is de Helicave?Het is de snelste, goedkoopste en makkelijkste manier om een wijnkelder onder uw huis te plaatsen. Een waterdicht, geprefabriceerd betonnen cilinder systeem dat in de grond wordt verzonken. Het kan overal worden geplaatst, zoals onder de keuken, woonkamer, studeerkamer of garage. Onder bestaande vloeren, of ge´ntegreerd bij een aanbouw of nieuw te bouwen woning.

Hoe werkt het?

Voor het optimaal conditioneren van wijn is er een goede temperatuur en een juiste luchtvochtigheidsgraad nodig. Reguliere wijnkasten verbruiken stroom om dit op peil te houden. Het unieke aan de Helicave is dat deze vrij is van het verbruik van stroom, doordat deze onder de grond is gebouwd en hierdoor constant een optimale temperatuur heeft. Via het ventilatiesysteem, ge´ntegreerd in de behuizing van de kelder, vindt er aanvoer van verse lucht van buiten plaats en wordt de luchtcirculatie in de kelder op gang gehouden.

De constructie van de Helicave kenmerkt zich door de op elkaar geplaatste pre-fab elementen. De ronde vorm zorgt ervoor dat het elke belasting aankan. De elementen dienen tegelijkertijd als bergvakken voor de flessen, waarin wijn veilig en stabiel blijft bewaard. Via de wenteltrap betreedt u de kelder, waarin al uw wijnen binnen handbereik liggen. De kelder kan overal onder het huis worden geplaatst en wordt ontsloten via een luik.

De waterdichtheid van de kelder wordt gegarandeerd door een uniek rubber membraam, wat geheel rond de kelder is aangebracht. De Helicave is in vrijwel elke situatie en grondsoort te plaatsen; de hoogte van de grondwaterstand speelt hierbij dan ook geen rol.Oude Veiling 4 Maasland
Postbus 254
3140 AG Maassluis
Telefoon (010) 599 18 18
info@wijnkelder.nl